Mindannyian szeretünk néha elmenni fodrászhoz – randevúzni magunkat randevúzni, kiegyenesíteni a rakoncátlan tincseket, vagy egyszerűen csak egy nagyszerű frizurát készíteni, amely általában felvidít minket. De mint minden iparágnak, a szépségszalonoknak is van egy sötét oldaluk, amelyről nem sokan tudnak.

A forró ollóval történő hajvágás azon drága eljárások közé tartozik, amelyeknek nem igazán van értelme, de a speciális hőolló használata miatt kétszer annyiba kerül. A trükk az, hogy ez az olló megakadályozza a haj töredezését, ezért az ára. Sőt, ha rendszeresen vágod a hajad – nem lesznek töredezettek, a fodrász úgyis levágja. Miért válasszunk tehát drága eljárást?

A haj laminálása csalódást okoz. A termék lemosása után a haja ugyanúgy fog kinézni, mint a laminálás előtt. Hihetetlenül gyorsan megtörténik – mindössze néhány hét alatt!

A Hair Botox végül elszívja az összes pénzedet, mert ha egyszer megtörtént, újra és újra meg kell ismételned, ha azt szeretnéd, hogy a hajad jól nézzen ki. Ha a terméket a hajra visszük, remekül néz ki, de két-három hónap után teljesen lemosódik, és a haj még rosszabbul nézhet ki, mint korábban.

Manapság mindenki az ombre stílust kedveli – néha még nehéz is megkülönböztetni ezeket a nőket. A tömör és természetes hajszínek jobban kiemelkednek, és sokkal olcsóbbak. Ennél is fontosabb, hogy kevésbé károsítják a haját, mint az összes bonyolult kezelés.

Ne higgy azoknak, akik azt mondják, hogy az egészséges haj lehetetlen szépségszalonok látogatása nélkül. Egyszerűen nem igaz! Rendszeresen vágja le a hajvégeket, hajszárítás előtt mindig alkalmazzon védőszereket, kerülje a hajsütővas túlzott használatát, és hagyja ki a káros világítási rutinokat. Nagyon jól fog kinézni a hajad!

Mindig figyelj oda, mit csinál a fodrászod, és ha nem vagy biztos benne, kérdezz! Néha feltesznek egy olyan hajmaszkot, amit nem kértél, vagy egy másik drága terméket anélkül, hogy mondanák, és később azt mondják, hogy fizessen érte. A legjobb, ha már az elején tisztázza a helyzetet.

A fodrászok elronthatják a színezést, ilyenkor tonizáló sampont használnak az árnyalat rögzítésére. Csak azután fogsz tudni róla, hogy hazajössz és megmosod a hajad. Ha valaki elrontotta és megpróbálta elrejteni – menjen vissza a fodrászhoz, és kérje meg a hiba javítását.

Mindig hallgassa meg, mit mond a fodrász a kívánt frizuráról – előfordulhat, hogy haja nem illik a stílushoz. Ha igen, érdemes más frizurát választani, mert a fodrásznál jól mutathat a kívánt frizura, de mi van, ha másnap reggel felébredsz, és magadnak kell formáznod?

Az olyan erős természetellenes színek, mint a zöld, lila és kék, nem tartanak sokáig, és néhány hét múlva kimosódnak. Egy hónap múlva a szín piszkossá és elviselhetetlenné válik, és vagy újra kell végeznie az egész eljárást, vagy természetesebb színt kell választania. Ha úgy dönt, hogy továbbra is élénk színt választ, ügyeljen arra, hogy a haja vékony és nagyon törékeny lesz emiatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.