A szép test olyan, mint egy műalkotás, érdemes rá büszkének lenni és csodájára járnak, csak éppen, ha egy-egy filmben nem kezelik kellő diszkrécióval a színészek, színésznők lemeztelenedését a forgatásokon, az okozhat traumákat. Alicia Vikander, az Ex Machina és a Tomb Raider sztárjának is van egy kellemetlen élménye, amiről beszámolt legújabb sorozata, az Irma Vep kapcsán.

Vikander a Harper’s Bazaarnak adott interjút a készülő széria apropóján, amit a francia Olivier Assayas jegyez. A színésznő így emlékezett vissza a meg nem nevezett filmje kényelmetlen forgatására a karrierje kezdetéről: “Olyan helyzetekbe kerültem, amelyek egyáltalán nem voltak rendben, nem éreztem magam biztonságban. […] Mindenki el volt foglalva a saját dolgával, a centrumban pedig ott a színész, aki órák óta ül egy helyben meztelenül. Valakinek persze hoznia kellett volna egy köpenyt, de ez nem történt meg. Ezt követően tudatosul az emberben, hogy ez így nem volt rendben. Jobban kellett volna vigyázniuk rám.”

A színésznő dicsérte Assayast, aki nagy teret enged az improvizációnak, ezt szereti ő a független filmkészítésben, viszont egy területen nem pártolja a rögtönzést: ha intim jelenetekről van szó. Szerinte ezek a legproblémásabb részei a filmeknek, és bár sokat meztelenkedett, sőt szexjelenetekben is szerepelt pályafutása során, de soha nem könnyű egy ilyet leforgatni, pláne akkor nem, ha kellemetlen helyzetbe kerül. Ezért van szükség szerinte az intimacy coachokra vagy intimitás trénerekre, akik segítenek kidolgozni az ilyen jelenetek koreográfiáját, illetve ügyelnek arra, hogy a rendező és az operatőr is tartsa magát ehhez, ne élhessen vissza a helyzettel. Alicia Vikander szerint jó lett volna, ha már a pályája kezdetén is léteztek volna ezek az intimitás trénerek.

Az 1988-as születésű Alicia Vikander filmes karrierje a 2010-ben bemutatott Tisztával, Lisa Langseth svéd szerelmi drámájával kezdődött, amelyben a 20 éves színésznő már meztelenkedett, sőt szexjelenetet is bevállalt színésztársával, Samuel Frölerrel, aki az Adam nevű karmestert játszotta. A sztori főhőse Alicia Vikander naiv Katarinája, aki zeneimádata miatt beleszeret a nála idősebb, befutott Adambe, akinek van saját családja, és gyorsan kiderül, hogy valójában csak a “friss hús”-ra vágyik, míg Katarina szerelmes, illetve maga sem teljesen tudja eldönteni, hogy a zene megváltó ereje vagy Adam vonzza. Persze mi most csak azért emeltük ki ezt a testi-lelki kizsákmányolásról szóló filmet, mert ez Vikander első mozifilmje, egyébként ezt követően még számos alkotásban bevállalt ruhátlan és túlfűtött jeleneteket, szóval bármelyik forgatásán átélhette az általa felhozott kellemetlen szituációt.

Alicia Vikanderhez hasonló történetről számolt be a közelmúltban Sydney Sweeney az Eufória kapcsán és Renée Zellweger, a Bridget Jones naplója sztárja, az Elemi ösztön miatt Sharon Stone-nak meg egész sor negatív tapasztalata volt. És hogy mi lesz a Tomb Raider 2-vel? Alicia Vikander bizakodó, de túl sok mindent nem tudott mondani róla legutóbb. Mindenesetre reméljük, hogy láthatjuk még Lara Croftként, mert bár kicsit még gyúrnia kell a szerepre, mint színésznőhöz, illett a sírfúró kalandor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.