Sajt bevallsa szerint a mennyet s a poklot is megjrta az angliai Lakeside-ban Ihsz Veronika, az els magyar dartsos, aki mrkzst tudott nyerni vilgbajnoksgon.


A vasrnapig tart vb els forduljban a magyar dartsos az amerikai Paula Murphyt gyzte le 2-0-ra, s br a nyolcaddntben az tdik kiemelt angol Beau Greavesszel szemben 2-1-re alulmaradt, a msodik meccsen megdobta a vb-k trtnetnek legmagasabb, ni indul ltal elrt kiszlljt, 164-rl fejezte ugyanis be a jtkot.


rdekes volt ez a pr nap, megjrtam a mennyet s a poklot is, de nagyon jlesett, ahogyan a magyar dartsosok tmogattak, a velem kint lv csapat pedig csodlatos munkt vgzett, mindent megtettek, hogy a lehet legjobb llapotban lljak oda a tbla el” – nyilatkozta pnteken Ihsz az M4 Sport Sporthradjnak. Hozztette, kicsit mg csaldott a veresg miatt, gy rzi, jobban teljesthetett volna az angol rivlissal szemben.

Arrl, hogy els magyarknt nyert mrkzst vilgbajnoksgon, azt mondta, az sszecsaps eltt pnikba esett, de vgl nyugodtan tudott jtszani, a gyzelem pillanatban pedig hatalmas boldogsgot rzett.

“Mindkt alkalommal kicsit ksn rkeztem meg a mrkzsbe, de ksznettel tartozom mindenkinek, aki segtett, nlklk nem teljestettem volna gy” – jelentette ki Ihsz, aki gy vlte, akr mr ezen a vb-n megdlhet a 164-es kiszllval fellltott rekordja.
“Nagyon j rzs, hogy sikerlt letennem valamit az asztalra, de sok meccs van mg htra a vb-n, a lnyok jl jtszanak, elfordulhat, hogy megdntik ezt a cscsot” – mondta.

Ihsz kijelentette, mindenkppen szeretne jra jtszani a vb-n, ezrt az az elsdleges clja, hogy ismt kijusson a tornra, s “egy kicsit jobb teljestmnnyel” mg tovbb jusson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.